Fältskytte

Fältskytte är en skytteform där man skjuter på tavlor utställda i terräng. Avstånden är olika, tiderna är olika. Och antal mål skiljer mellan 1 till 6 stycken. Men på varje station skjuter man 6 skott. Målen kan vara uppdykande och fasta men även rörliga mål förekommer. Skyttarna följs åt i patruller mellan varje station och ofta är man mellan 4-6 personer i varje patrull. Man stannar vid varje station och får där veta förutsättningar för just den stationen. Skyttet är utmanande eftersom varje station kräver något nytt av skytten. Man räknar antal träffar istället för poäng som är vanligt i andra skyttegrenar. Dock är antalet träffade tavlor är viktiga då dom kan skilja två skyttar som har samma poäng. Även poängräkning kan tillämpas på vissa tavlor.

Vännäs Pistolskytteklubb har flera duktiga fältskyttar som även deltagit i SM. Dessutom tävlar dom flesta av våra medlemmar aktivt under större delen av året i fältskytte.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng